NULDELIJNSONDERSTEUNING

De ECHOS homes staan al jaren bekend als ontmoetingsplek voor (ex)militairen, veteranen en hun thuisfront. Een logische plek dus om ook z.g. nuldelijns ondersteuning aan te bieden aan onze veteranen. Dit programma richt zich op het geven van drempelloze ondersteuning aan veteranen en thuisfront en biedt – waar nodig – een wegwijzer binnen het landschap van professionele hulpverlening. Om dit goed te kunnen uitvoeren zijn een deel van de medewerkers van de ECHOS homes allemaal opgeleid en gecertificeerd als nuldelijnsondersteuner, evenals sommige vrijwilligers. Tijdens de openingstijden is er altijd een nuldelijnsondersteuner aanwezig om acuut te kunnen inspringen.

Natuurlijk bieden we ook voor onze veteranen die geen hulp nodig hebben het nodige. Zo organiseren verschillende locaties op vaste dagen specifieke veteraneninlopen of een leuk evenement of activiteit. Want het is ook gewoon fijn bij te praten of je hart op te halen met kameraden en gelijkgestemden die hetzelfde hebben beleefd.

Vaste inloopavonden bij de volgende locaties:

  • ECHOS home Havelte: iedere eerste donderdag van de maand van 15.00- 20.00, maaltijd/daghap mogelijk.
  • ECHOS home Schaarsbergen: elke tweede donderdag van de maand in combinatie met de bouwavond ‘Scale Model for Vets’. Aanmelding via d.van.kesteren73@icloud.com.
  • ECHOS home Oirschot: iedere derde woensdag van de maand 15:00 tot 21:30.
  • ECHOS home Ermelo: iedere laatste donderdag van de maand van 19.00- 21.30.

Uiteraard zijn veteranen altijd op alle locaties welkom, ook buiten de vaste inlopen om. Verder organiseren veteranenverenigingen hun activiteiten en bijeenkomsten ook vaak in de  ECHOS homes.

De actuele data van de veteraneninlopen wordt doorgaans ook bekend gemaakt via Facebook maar u kunt uiteraard ook even bellen met een vestiging naar keuze. Kijk voor contactinformatie op de pagina van de betreffende vestiging.

En heb je zelf een leuk idee voor een evenement of activiteit? Of wil je iets doen voor veteranen? Neem dan gerust hart contact op met een vestiging bij jou in de buurt zodat we daarbij kunnen helpen.