Vandaag dag twee voor de toppers van VeVa Nijmegen.
Met VeVa Marcheert! vragen VeVa studenten aandacht voor het bijzondere werk van militairen. Het is hun manier om nationale Veteranendag aan te kondigen en ervoor te zorgen dat veteranen de erkenning en waardering krijgen die zij verdienen!
Twee dagen lang. 60 km marsen of 120 km mountainbiken. Dat is de uitdaging!
De opbrengst van VeVa Marcheert! gaat naar de helden die stichting Hulp voor Helden al bijna 150 jaar ondersteunt. Wie die helden zijn? De mannen en vrouwen die zich dagelijks inzetten voor onze vrijheid, vrede en veiligheid. En natuurlijk hun thuisfront. Helden in dienst van onze vrijheid. Met een beroep dat gepaard kan gaan met eenzaamheid, onbegrip en soms zelfs een traumatische ervaring. Zij verdienen daarom onze erkenning, waardering en steun!
De MissionKit, project Veteranenhond, PTSS preventie en Scale Models for Vets, zijn zomaar een greep uit onze betekenisvolle projecten. Zo steunen wij ook het belangrijke werk van Echos Homes. Deze militair georiënteerde ontmoetingscentra bieden onze helden een veilige en huiselijke plek waar ze terecht kunnen voor een hapje en een drankje, een ontmoeting met kameraden, speciale bijeenkomsten en nog veel meer. Ook al tijdens de VeVa opleiding kunnen de studenten hier terecht en kunnen zij familie en vrienden meenemen om kennis te laten maken met hun toekomstige militaire wereld. Een plek voor gelijkgestemden waar tegen voordelige tarieven even de rust gevonden kan worden die af en toe zo hard nodig is. Want een VeVa student vindt een 100% inzet weliswaar normaal, maar dat is zeker niet vanzelfsprekend!
En daarom staat vandaag de foodtruck van ECHOS Home Oirschot ook weer op de rustplek. Om de studenten even een rustplek te bieden en energie te geven met een lekker lunch.
Heel veel succes en keigoed wat jullie doen!