Met ingang van 1 juli moet ECHOS Mobiel in Rukla de deuren definitief sluiten. Dit met pijn in het hart, zo stellen Harold Jacobs, directeur ECHOS en het personeel van de vestiging.
De reden voor de sluiting zijn er meerdere: personele problemen, een wankelend toekomstperspectief, toenemende concurrentie van de Duitse aanbieder ter plaatse en logistieke problemen. Zoals het recent wegvallen van de koel/vries-opvoer door Defensie, iets dat ECHOS niet zelf kan bekostigen.
De locatie is vanaf 2020 in bedrijf geweest, primair om de daar gestationeerde Nederlandse eenheden te voorzien van een Hollandse hap, drankjes en snacks. Een welkom eigen aanbod, naast dat wat uit de lokale keuken kwam.
Harold Jacobs, directeur ECHOS: ’Terugkijkende hebben onze mensen van ECHOS fantastisch werk kunnen verrichten. We kijken terug met trots en voldoening op deze periode waarin we – ondanks alle belemmeringen – onze militairen toch zo lang mogelijk hebben kunnen voorzien van hun eigen Nederlandse hapje en gezelligheid.’